Haute Provence naar het nieuwe seizoen

Na uitgebreid familiebezoek in NL eindelijk weer thuis in de Basses Alpes. – Toen we onlangs bij onze Franse vrienden Amélie en Gerald op bezoek waren en het onderwerp “bas – haut” aansneden werd meteen een van de vaders gebeld. Hij vertelde dat de naamswijziging naar “Alpes de Haute Provence” inderdaad nodig werd geacht vanwege het negatieve woord “bas”. Grappig genoeg wordt de naam Pays-Bas niet als minderwaardig gezien… (Lees: het is niet belangrijk want de Pays-Bas liggen niet in Frankrijk 🙂 –

We kunnen beginnen met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Wat gaan we doen? Er valt nog het een en ander te klussen. Maar het is ook de tijd om paté te maken, de vorige keer over gehad, nog niet gedaan! Die klusjes kunnen nog wel even wachten….

Cuisine des Glycines en Haute Provence

Paté
Paté de Campagne en Paté Provençale gaan we maken. Mail ons even voor de recepten.

O ja… Gisterenavond een heerlijke kaasfondue gegeten met een beetje boerenbrood en een knoflooksalade.

Blog de Basses Alpes - januari 2016, sneeuw op het terras van Les GlycinesHet sneeuwt! Remko heeft erwtensoep gemaakt, niet een typisch Frans gerecht maar het past wel bij het weer. Heerlijk met o.a. plats côtes salés (vrije vertaling: gezouten platte varkensribben) knolselderij, prei, spliterwten…. Mmm.

Graag een van Glycines’ recepten krijgen? Mail ons even.