Lente in de Haute Provence deel 2!

De blauwe regen = Les Glycines

De blauwe regen in bloei met kastanjes op de achtergrond bij B&B/Gites Les Glycines in de Haute ProvenceJa, als het hier lente is doet ons huis zijn naam eer aan, de blauwe regen is volop in bloei. Op de achtergrond zie je onze kastanjebomen in bloei.

De zwarte houtbij in de blauwe regen bij B&B/Gites Les Glycines in de Haute ProvenceDe houtbijen doen zich tevreden brommend tegoed aan de volle trossen paarsige bloemen, het lijkt hier soms een motorcross.

Lente – wandelingen

Vorige week een paar mooie wandelingen gemaakt. Ondanks de hoogteverschillen in de Haute Provence goed te doen voor ongetrainde bergwandelaars.

[foogallery id=”2949″]

De eerste wandeling van zes kilometer genaamd Les trois Cols begint bij het dorpje Etoile Saint-Cyrice. Dit gebied ligt wat hoger in de bergen ten noorden van Mison en valt onder het Pays du Büech, eigenlijk net niet meer de Haute Provence. Hier heerst overwegend een bergklimaat, maar de route leidt langs enkele lavendelvelden. Het is lente, dus de lavendel staat nog niet in bloei.

[foogallery id=”2954″]

De tweede wandeling van vijf kilometer genaamd Le Chemin des Oliviers begint bij het pittoreske dorpje Lurs, iets ten zuiden van Sisteron. Onderweg zie je wilde orchideeën en olijfbomen.

[foogallery id=”2955″]

Tenslotte Les Mourres, de derde wandeling van zes kilometer.  Beginnend in Forcalquier leidt een pad naar een bijna woestijnachtig gebied met bijzondere flora. Onderweg loop je in de volle zon, het is nu lente, maar ik kan me zo voorstellen dat je in de zomer een hoed opzet. Op het eind van de route kom je langs het spectaculaire kerkhof van Forcalquier dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Weer in Forcalquier aangekomen even lekker een terrasje pikken!

Met dank aan RikenMon van www.natuurgids.info!