Plat du Jour

Plat du Jour bij Les Glycines : wat schaft de pot?

Plat du Jour voorbeeld - Heerlijk avondmaal bij B&B/Gites Les Glycines in de Haute ProvenceDe Plat du Jour kun je als gast een paar keer per week reserveren. Wat schaft de pot ? Wij serveren dan een hoofdgerecht gevolgd door een toetje inclusief een biertje of glas wijn. Het hoofdgerecht kan bestaan uit een pastagerecht of een hartige taart, met salade of groente. Prijs per persoon is € 17,–, te bestellen de avond / ochtend tevoren. Op de foto hiernaast een voorbeeld: linguine al ragu, een lentesalade met groene asperges, lente-uitjes besprenkeld met heerlijke olijfolie uit de Haute Provence, Les Mees. Het dessert is dit keer aardbeien met vanilleroom en munt. Wijn bij het hoofdgerecht: Côtes du Rhône, Domaine de Dionysos (Remko’s familie!!).

Minder uitgebreid

De Plat du Jour is dus minder uitgebreid dan de table d’hôtes. Als er voldoende animo is, kunnen al onze gasten twee keer per week bij ons aan tafel schuiven, dat is de table d’hôtes. Dit is een uitgebreide maaltijd met aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. We eten zelf ook mee.

Vers en zelf gemaakt

Wellicht ten overvloede, maar de gerechten die we op tafel zetten zijn zelf gemaakt en zo veel mogelijk bereid met verse, lokale produkten (onder andere uit onze moestuin!).