Table d hôtes

Bij de gastheer en -vrouw aan tafel

Table dhôtes / table d'hôtes: aubergines uit de groentetuin van Les Glycines, klaar voor de bereiding van "caviar d'aubergines"Table d hôtes betekent gastentafel. Het Franse woord “hôte” kan zowel gast als gastheer/-vrouw betekenen. Zo’n drie keer per week (minstens 6 gasten) verzorgen wij een table d hôtes voor al onze gasten waarbij we zelf ook aanschuiven.

Lokale en streekprodukten uit de Provence

Table d hôtes. Aubergines met olijfolie, thijm, peper, zout. Klaar om in de oven gaar te stoven.Voor de gerechten proberen we zoveel mogelijk produkten uit de streek, de Provence, en onze tuin te verwerken. Bij streekprodukten denk je aan lamsvlees, de Büech-kip of geitenkaasjes uit de naburige dorpen Laborel of Lachau. In onze tuin hebben we kersenbomen, walnotenbomen, sinds kort een appelboompje en een vijg. Van de kersen maken we overheerlijke kersenjam en clafoutis. De walnoten worden o.a. verwerkt in walnotenpesto en vin de noix (aperitief). In de groentetuin hebben we dit jaar veel Nieuwe oogst tomaten voor de table d hôtes bij Les Glycinesaubergines, een keur aan tomaten, de Désirée – aardappel, de Simiane – ui, frambozen, aardbeien.

Table d hôtes – het aperitief

Table d hôtes: de "caviar d'aubergines" is bijna klaar!De table d’hôtes beginnen we altijd met een aperitief. Een drankje met een hapje. Een lekkere combinatie – en typisch Provencaals! – is bijvoorbeeld een pastis met onze huisgemaakte “caviar d’aubergines“.

Een van de volgende blogs zal gaan over de drie gangen die na het aperitief volgen. Even geduld!