Teckels

Peel en Sien

Pelikaan, de eerste van de twee teckels van B&B/Gites Les Glycines. Helemaal uit Amsterdam naar de Haute Provence!OK, we lopen er niet mee te koop, maar we hebben twee teckels, twee teefjes. De oudste is een ruwhaar, die Pelikaan heet en binnenkort zeven jaar wordt, ze komt uit Amsterdam. De tweede is een korthaar, bijna twee jaar, uit Ribiers, het dorp hiernaast. In haar hondenpaspoort staat Cygne, het Franse woord voor zwaan (zo bleven we toch in de vogelnamen). De Sientje (Cygne), de tweede van de teckels van Chambres d'hotes / Appatementen Les Glycines. Ze komt uit het dorp Ribiers, hier 10 minuten vandaan.Nederlanders kunnen haar gewoon Sientje noemen. Wij noemen ze Peel en Sien.

Waarom teckels?

Hoe kom je daar nou bij om die aan te schaffen, dat zijn toch geen honden, wordt vaak gezegd. Ja, ze lijken qua gedrag ook op katten en ze zien er inderdaad raar uit met die korte poten. Maar wat een karakter. De teckel denkt zelf dat ze een hele grote hond is. En gedraagt zich daar ook naar. Ooit hebben wij een dag voor de moeder van Peel gepast, toen waren we om.

Teckels overal in Les Glycines?

Nee. Gasten die niet van honden of teckels houden, hoeven niet bang te zijn dat ze Peel en Sien overal tegenkomen. Ze komen niet in de tuin, niet op het terras, niet in de eetkamer. Bij aankomst van de gasten vragen we wel altijd of de teckels even gedag mogen zeggen.