Trip in de Haute Provence – deel 3

Gorges de la Méouge

Gorges de la Méouge met Romaanse brugEen trip door de Gorges de la Méouge (onze eigen Gorges du Verdon). Vanuit Les Glycines vertrek je naar Ribiers om daar de D948 richting Laragne te nemen. Bij het dorp Chateauneuf de Chabre sla je linksaf, de D942 in. Bij de Romaanse brug aangekomen kun je uitstappen om te picknicken en een kleine wandeling te maken, genaamd Le Banc du Bouc (kaart en beschrijving bij Les Glycines te leen). Ook kun je de Montagne de Chabre op, volg de bordjes “Site de Vol Libre”. Een verharde weg leidt naar de top waar je een schitterend uitzicht hebt rondom: de Alpen, de Mont Ventoux in de Provence, Montagne de Lure. Bij geschikt weer is het spectaculair om hier deltavliegers en parapenters te zien starten! Vraag Remko naar de vliegmeteo voordat je vertrekt.

Lunch bij La Guinguette

Trip 3 vanuit Les Glycines: Lunch met of zonder bier bij La GuinguetteAls je de Gorges helemaal uitrijdt kom je door de dorpen Barret sur Méouge, Salerans en het gehucht Les Ballons met de gezellige uitspanning La Guinguette. Affligem van de tap en vlaamse frietjes! Na deze pauze kun je doorrijden naar het dorp Séderon, daarna de D946 (Vallée du Jabron) terug naar Sisteron. Door Sisteron heen neem je de D948 naar het pittoreske Ribiers.

Borrelen in Ribiers

Gezellig borrelen en mensen kijken op de Place de la Fontaine, Ribiers; Trip in de Haute Provence deel 3Weer in Ribiers aangekomen strijk je neer op een van de terrassen van de Place de la Fontaine, genieten van de zon en kijken wie of wat er allemaal voorbij komt.