Tussen Kerst en Nieuwjaar

Kerst en Nieuwjaar

Tussen Kerst en Nieuwjaar schitterend weer op het Plateau van Mison, 15 minuten wandelen vanaf B&B/Gites Les GlycinesWat een geweldig weer hebben we tot nu toe gehad. Tussen Kerst en Nieuwjaar zou je hier toch wel sneeuw kunnen aantreffen. Maar niets daarvan dit jaar: zon, aangename temperaturen, geen sneeuw, nauwelijks wind en schitterend licht. Een wandeling over het Plateau van Mison gaf dit plaatje.

Sprookje

Tussen Kerst en Nieuwjaar vlak voor zonsondergang het Chateau van Mison, zo'n 15 minuten gaans van Chambres d'hotes/Appartementen Les GlycinesVlak voor de zon onderging moest ik nog even deze foto nemen. Het Chateau van Mison lijkt zo uit een sprookje te komen!

Lekker eten en drinken

Dit jaar geen sneeuw of ijs, geen kerstboom. Om toch een beetje in de sfeer van de feestdagen te komen hebben we onze zwijnekoteletten bereid. De koteletten komen van een mals jong wild zwijn. Daar jaag je zelf op of die krijg je hier. Nou ben ik zelf niet zo dol op everzwijn vanwege de doorgaans sterke smaak, maar dit beest was echt heerlijk!

Tussen Kerst en Nieuwjaar jonge-zwijnskoteletten gegeten Zwijnskoteletten

Heel simpel. Zout, peper, provencaalse kruiden en op de barbecue. Heerlijk met een knolselderijpuree. En een goed glas Gigondas uit de Côtes du Rhône.