Vide-grenier

“Maak de zolder leeg”

Vide-grenier Mison Haute Provence. Twee minuten lopen van B&B Appartementen Les Glycines ProvenceHet is weer voorjaar en dat betekent dat veel mensen van hun oude rommel in huis af willen. Hier in Zuid Frankrijk kun je dan met je spullen op een vide-grenier gaan staan (letterlijk: maak de zolder leeg). Een rommelmarkt dus. De Fransen noemen het ook wel “chiner” of “brocanter”, wat zoveel wil zeggen als op zoek naar tweedehands spullen op de vlooienmarkt of in een antiekzaak.

Waar vind je de dichtsbijzijnde vide-grenier?

Een goed overzicht van de rommelmarkten in de Haute Provence vind je op de site www.vide-greniers.org. Vandaag is er bijvoorbeeld eentje hier in Mison-les-Armands. Doorgaans wordt een vide-grenier in Mison zo goed bezocht dat er een acuut parkeerprobleem ontstaat. Het gaat zelfs zo ver dat we een lint moeten spannen voor de entree van Les Glycines omdat we anders zelf niet meer weg kunnen.

Prachtige dingen

Vide-grenier Mison, bij Sisteron - op pad vanuit B&B Gites Les GlycinesMet een goede neus voor oude spullen kun je er prachtige dingen vinden. Vrienden van ons gaan vaak ’s ochtends om een uur of vier al naar de markt om te kijken of er wat bij zit. Zo vroeg loont dat vaak de moeite. Zelf ga ik vandaag natuurlijk ook even kijken, maar dat wordt wat later. Kun je ook nog mooie spullen vinden. Wat ik er zelf al gevonden heb? Eierdoppen, borrelglaasjes, lampen, vazen, spiegels, tafels, stoelen, affiches. Een motorhelm. Een tulpenplantgereedschap.