Wandeling bij Saint-Genis

Ons plan was een wandeling bij Montagne de Saint-Genis met eventueel een afdaling naar de andere kant.

Wandelkaart 3339OT Sisteron

Wat wil je niet missen – en wat waren wij gisteren vergeten? De wandelkaart 3339OT Sisteron (stelt Les Glycines ter beschikking). Water en picknick hadden we wel bij ons.

Bordjes en gele strepen

In 20 minuten ben je met de auto bij het dorpje Saint-Genis,
achter LaGele strepen volgen!ragne bij het Lac de Riou. Volg het stroompje de Riou vanuit het dorp. Na een half uur ga je rechtsaf een heel oud bruggetje over. Tot dusver de route goed gemarkeerd met gele strepen op bomen/stenen.
Blijf de gele strepen volgen maar kijk ook goed op de kaart want de weg splitst zich herhaaldelijk en onderweg kom je naast de strepen ook bordjes tegen met Porte Sereine, Terugweg wandeling bij Saint-GenisMontagne de Jubeo en Cirque de Jubeo.
– Wij dachten dat we Montagne de Jubeo moesten volgen, dat was niet zo. Geeft niet, we zijn niet verdwaald, maar in plaats van hoog de berg op, daalde de weg die wij genomen hadden totdat we ergens beneden in het Cirque de Jubeo zaten, hartstikke mooi, maar niet de bedoeling.
Inmiddels was het half drie ’s middags, toch maar omgedraaid, de zon gaat in februari iets vroeger onder.

Langs de Riou, kleine stroom richting Saint-Genis VillageDe weg terug voor een deel anders gelopen – braaf de bordjes Saint-Genis Village gevolgd.

Mooie route, die ongeveer drie en een half uur duurt, met een half uur pauze inbegrepen. Ook goed te doen als je niet heel sportief bent.